Low FPS / Lag Issues [MERGED] - Page 2 — Guild Wars 2 Forums

Low FPS / Lag Issues [MERGED]

245678

Comments

  • Hodori.1068Hodori.1068 Member ✭✭
    edited January 14, 2018

    Running a gtx 1070 here. In sPvP maps, i get good fps around 60+, but all the new maps from PoF are ridiculous down to 30 and less due to "lag" spikes. HoT maps I get around 40ish, and most of the vanilla maps run fine. Just seems the new maps are not optimized well.

    EDIT answering Gaile's questions . . .
    1. When did this issue first start? After each XPAC, HoT fps went down a little, PoF is worse.
    2. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time? Not intermittent. Newer maps run much worse than older, even with better hardware. Lowering graphics settings does not help much.
    3. What is your general geographical location? Central US, but it does not seem to be a latency issue, but more so a graphics processing issue.
    4. On what game world are you playing? Vanilla maps run fine for the most part. HoT maps run a little bit worse, with PoF maps being the worse in terms of FPS.

  • Ayakaru.6583Ayakaru.6583 Member ✭✭✭✭

    I just find it funny to hear you talk of problems when your fps drops to below 30, while I’ve been playing at a negative fps, with occasional freezing when awakened use that toilet-flushing attack

    To defeat the dragons, see the good in them.
    Zhaitan reunites lost ones, primordus creates fertile land, mordremoth spreads the green, and jormag..
    ..jormag? Who's that?

  • @Gaile Gray.6029 said:
    Hey folks,

    There were quite a few individual threads about FPS concerns. Whether you have a new PC or an old one, whether you just joined the game or have played for years and have noticed recent decreases in your FPS, it seems prudent to merge the threads into one and relay a request internally for someone to take a look. I know that merging sometimes somewhat "garbles" the conversation, but this is an important issue, and the breadth of reports in a single merged thread only helps to emphasize your concerns. So I hope you'll be ok with the merge, and of course if other players have issues with FPS, please add them here.

    NOW... having said that, I believe that it would be super helpful for you to tell the team a few things:
    1. When did this issue first start?
    2. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time?
    3. What is your general geographical location?
    4. On what game world are you playing?

    If you can edit your posts in this thread, or post a new one in this thread with more information, we'd really appreciate it!

    Thanks so much!

    1. The issue is present as long as i can remember.
    2. It can happen at any time, but I notice it the most when going to the PvP lobby, when my FPS drops to 2-5
    3. Middle Europe
    4. If you mean server, Underworld

    I've found a temporary fix for the issue, when FPS drops, I change the "shaders" setting to any other option, and it immediately returns to 60 FPS... But I don't get why that helps . - .

  • @Inculpatus cedo.9234 said:
    It may be more helpful to list the IP address of the map you are in when experiencing issues, rather than the name, as there may be more than one instance of a map.

    Good luck.

    How, please? Every map, pvE or WvW has been behaving thus.

    Thaír ar Nádal aï Narvèduí – Zían athâ éhû Tharnadaï
    From Shadow unto Light is born the Narvedui
    While softly walks the Tharnadai

  • Bloodstealer.5978Bloodstealer.5978 Member ✭✭✭✭

    @Inculpatus cedo.9234 said:
    It may be more helpful to list the IP address of the map you are in when experiencing issues, rather than the name, as there may be more than one instance of a map.

    Good luck.

    As I said.. any map, any instance its an issue either within the game as a whole or with something external affecting the game.. personally I am of the mind its in game.. its been talked about in various threads over the last few months.

    Life is what YOU make it... NOT what others tell you!

  • I have been getting a massive fps drop-from 50-60 to 5.
    I play only in WvW so I can't tell if it pops in other areas, but it happens every 10 minutes. Sometimes it pops back up after a minute and sometimes it just stays on 5 fps.

  • edited January 14, 2018

    Dear Arenanet,

    I've been getting massive fps drops and ping upspikes every now and then when I play WvW.
    My fps in a stable state gets up to 100+-, but 3-5 when I get a drop. Ping goes from 40 to 400+. This stays for like 5 minuts, and gets back again 10 minutes later.
    I tried finding the golden solution on this forum but haven't found it yet. Could you please help me with this because the game is unplayable.

    My pc specs:
    Operating system: Windows 10 pro 64-bit
    Motherboard: Asus Z170 Pro Gaming
    Processor: Intel 6700k @ 4Ghz
    Graphic Card: MSI 1080 Gaming X 8G
    RAM1: 2x 8GB Corsair LPX 3200mhz
    SSD1: Corsair Force GT 120GB
    SSD2: Crucial BX100 250GB
    PSU: Coolermaster 650W GX V2
    Monitor: BenQ XL2411Z LED 24'' 144 Hz
    Headset: CM Storm Sirus 5.1 Surround
    Keyboard: Corsair Strafe Mech.
    Mouse: Zowie EC1-A

    It can't be the CPU either since it can reach a stable 100 fps for a while before it drops.
    I turned of all the overlay programs on the background.
    Updated all the drivers.

    I would be very thankfull if you could help me solve this problem.

    Kind regards,

    Degray Gamerplant

    1. When did this issue first start?
      I just downloaded the game again, so for me, for ever.
      And i started playing like 1 week ago.

    2. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time?
      Constant low fps in the new maps.

    3. What is your general geographical location?
      Scandinavien.

    4. On what game world are you playing?
      Cant remember server..

  • Cragga the Eighty Third.6015Cragga the Eighty Third.6015 Member ✭✭✭✭
    edited January 15, 2018

    @Gaile Gray.6029 said:
    Hey folks,

    Can you please look at this thread and this one (about the Mac 64-bit client) and see if the solution the OP used is helpful to you, as well?

    I don't actually see a solution on the Mac thread, except for 'turn down all settings' which is kind of obvious.

    Re the other thread: Checked my Energy Saver settings and there are no performance settings to change, just sleep settings. (Mac Yosemite 10.10.5) On the up side, I noticed there was a checkbox about putting hard disks to sleep, which might explain the issues my SSD external drive (with GW2 installed) is having when I leave it plugged in unused. I will have to see if unchecking that box solves this extremely frustrating problem. Thanks!
    EDIT: Nope, disk is still not responding and has to be force-ejected if I leave it connected. Too bad.

  • I don't get constantly low frame rates like some others, but I've seen some serious frame rate drops. I specifically noticed it in the the PoF maps, which I started playing after Halloween. One specific instance that comes to mind happened in Vabbi during the event at Sebelkeh. After regrouping at the Market Ruins WP for the final stage, gliding down to Sebelkeh on the skimmer, the frame rate dropped to under 10fps, when I typically get much more than that. It seemed to affect most of, if not the entire instance as others were also complaining. Some of us also got dismounted from the skimmer as a result and fell to the ground. The frame rate drop typically seems to last for about 30 seconds and then recover to normal levels.

    1. First noticed after Halloween when I started map completion in PoF, which I had purchased a few weeks previous to that. I had done a bunch of stuff in HoT and finished up S3 before Halloween, then focus on the halloween events before starting with PoF. Not sure if it's related, but one thing I noticed during Halloween this year is I seemed to get way more desynced Clock Tower instances than in previous years, but that may have been more from the Comcast issues.
    2. Intermittent with extreme drops to under 10fps that last for ~30 seconds.
    3. Western Canada
    4. Crystal Desert

    System specs:
    Windows 10 Ultimate (With the fall update installed)
    i7-7700K (Liquid cooled)
    eVGA nVidia 1080gtx (Most current driver)
    16GB RAM
    Intel 512GB 6gbps M.2 SSD System drive (GW2 is on this drive)
    Razer Abyssus V2 gaming mouse (Synapse is NOT installed.)
    Fujitsu PS/2 commercial grade mechanical keyboard
    ASUS VG278HE 144Hz Monitor
    1920x1080
    Internet connection: 30Mbps down / 12Mbps up
    No overlays, no chat program, no 3rd party firewall/antivirus

    I have not noticed this on my laptop, which I've typically used solely for map completion due to it being so old. Standing still in a quiet area of the map, I'm lucky to get 30fps and roaming about, I might get as low as 12fps. So if I was hit with a frame rate drop with these levels, it would cripple me. The specs are

    Windows 10 Ultimate (With the fall update installed)
    i7-Q740 (This is a first generation i7)
    eVGA nVidia 445m gt (Most current driver)
    1600x900
    8GB RAM

  • MadBomber.3719MadBomber.3719 Member ✭✭✭
    edited January 16, 2018

    ive been getting massive random fps drops. my fps drops to 5-8 fps and the game is unplayable. my computer is plenty strong enough to run gw2. this issue is getting very annoying.

    i7 7700k
    1080ti
    32gb ram

  • titje.2745titje.2745 Member ✭✭✭
    1. When did this issue first start? at 25 november 2017 (between 23 and 27 november i got it for first time i think) i remember i got huge fps drops when i did this jp.(Tears of Itlaocol) for nevermore 3. completed nevermore 3 at 27 november 2017 and i got the fps drops few days before at old pc somewere else. and because 25e was saturday i think its that day.
    2. i got it first the huge fps drops at my old pc. i thought it was the old amd cpu. but when i got home i also got huge fps drops. sometimes it was 5 minutes heavy fps drops below 10 fps. no matter what i tried it didnt got better.
    3. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time? now its better, but it came with a big patch. some days before 25-11-2017 (i go check after this post)
    4. What is your general geographical location? the Netherlands
    5. On what game world are you playing? far shiverpeaks

    specs old pc

    cpu amd fx8120 3.1 or 3.2 ghz
    gpu msi gtx 1060 3gb
    ram 1600 mhz corsair vengeance 2x8 gb
    internet there 50 mb down and 3 or 4 up.
    windows 7 ultimate 64 bit
    game is on hdd

    better pc at home

    cpu intel i7 6700k 4ghz
    gpu evga gtx 780ti classified 3gb
    ram 2800 mhz corsair vengeance 2x8 gb
    internet 50/50 fiberglass
    windows 10 pro 64 bit
    game is on ssd

    its not the problem of the pc because i got it with a patch. it was fine before. with intel pc i had very good fps also with high settings.
    and there i also got fps drops.

  • MadBomber.3719MadBomber.3719 Member ✭✭✭
    edited January 16, 2018

    reposting from another thread:
    ive been getting massive frame drops to where the game is unplayable (5 fps) even in non intensive gameplay like running around wvw (not in a fight), and i have to restart the game. this happens almost nightly and it's getting really annoying. Ive tried turning off shadowplay (havent had it on for the last 2 months), turning graphics to best performance (low everything), i dont have arc dps. sometimes the game will recover after a few minutes other times it becomes completely unplayable.

    i7 7700k OC'd @ 5.1ghz
    1080ti
    32gb RAM
    game is on SSD

    i dont want to hear "get a better PC" i dont have these issues in other games. the only other game is GTA 5 but that game has a known issue of not liking GPU overclocks (works fine with no OC)
    anet fix your game

  • Leamas.5803Leamas.5803 Member ✭✭
    edited January 16, 2018

    @MadBomber.3719 said:
    i dont want to hear "get a better PC" i dont have these issues in other games. the only other game is GTA 5 but that game has a known issue of not liking GPU overclocks (works fine with no OC)
    anet fix your game

    GW2 is also known to dislike over clocking. I had to down clock the video card on my old machine in order to stabilize the game. The machine works fine for everything else. It was in a sticky post related to crashing on the old board. Not sure if that posting came across to the new board. That said, I think these current frame rate issues are more related to the server than the client-side hardware setup since when it happens it tends to affect an entire instance, or at least groups in the vicinity of each other.

  • MadBomber.3719MadBomber.3719 Member ✭✭✭
    edited January 16, 2018

    @Leamas.5803 said:

    @MadBomber.3719 said:
    i dont want to hear "get a better PC" i dont have these issues in other games. the only other game is GTA 5 but that game has a known issue of not liking GPU overclocks (works fine with no OC)
    anet fix your game

    GW2 is also known to dislike over clocking. I had to down clock the video card on my old machine in order to stabilize the game. The machine works fine for everything else. It was in a sticky post related to crashing on the old board. Not sure if that posting came across to the new board. That said, I think these current frame rate issues are more related to the server than the client-side hardware setup since when it happens it tends to affect an entire instance, or at least groups in the vicinity of each other.

    I will try turning off OC completely tonight but so many people having same issue and probably havent OC'd their GPU, so im doubtful thats the issue. people are telling me to clear gw2 cache so i will try that as well

  • @MadBomber.3719 said:

    @Leamas.5803 said:

    @MadBomber.3719 said:
    i dont want to hear "get a better PC" i dont have these issues in other games. the only other game is GTA 5 but that game has a known issue of not liking GPU overclocks (works fine with no OC)
    anet fix your game

    GW2 is also known to dislike over clocking. I had to down clock the video card on my old machine in order to stabilize the game. The machine works fine for everything else. It was in a sticky post related to crashing on the old board. Not sure if that posting came across to the new board. That said, I think these current frame rate issues are more related to the server than the client-side hardware setup since when it happens it tends to affect an entire instance, or at least groups in the vicinity of each other.

    I will try turning off OC completely tonight but so many people having same issue and probably havent OC'd their GPU

    I have the same CPU (Stock clock though), with a 1080gtx, so similar system, and have seen these frame rate dips. Like you say, it doesn't hurt to check, but in this case with probably not help.

  • Maze.3825Maze.3825 Member ✭✭
    edited January 16, 2018

    But when playing GW2 on "Best Appearance" i get like 30 FPS and when i look around with my mouse it lags in a odd way.

    Best Regards
    Stefan Rumle

    Best Appearance has high character model limit and ultra shadows. If you turn those down you'll benefit immensely.
    Also, keep an eye on Field of View settings, and 'maybe' Native Sampling might behoove ya.

  • Trae.2384Trae.2384 Member ✭✭✭

    @SgtSarcasm.1653 said:
    Hi,

    I've recently returned to GW2 after several years away, and I'm running it on a brand new desktop PC.
    The specs on my computer are: Intel Core i7-7700, GeForce GTX 1080 Ti, 16 GB DDR4 2666 MHz. I'm also running the game from an SSD.

    I tested my FPS on Heaven Benchmark 4.0 on highest possible settings @ 2560x1440 and got ~80-100 fps on most scenes, occasionally dropping down to a steady 60-70 fps on some more intense scenes.

    However, when running GW2 I sometimes randomly start getting really low fps (30-40), even personal story instances and fractals. I could understand it if I only got fps drops during massive world event bosses or similar situations, but a lot of the time during world event bosses I have a solid 80+ fps.

    Any help with fixing this would be appreciated, as this is really frustrating.

    I had identical problem, nearly identical machine except im running the i7 8700k. So even with the new cpu the problem exists. It's not our machines, most ppl experience this and ive simply gotten used to it. I use all max settings except character limit is one below max, if you have that maxed try bumping it down 1 notch but unless you are lagging completely out or freezing every 10 minutes id advise to just accept it and hope for a fix like the rest of us with very high end rigs and ok performance on this game only.

  • Trae.2384Trae.2384 Member ✭✭✭

    @Gaile Gray.6029 said:
    Hey folks,

    There were quite a few individual threads about FPS concerns. Whether you have a new PC or an old one, whether you just joined the game or have played for years and have noticed recent decreases in your FPS, it seems prudent to merge the threads into one and relay a request internally for someone to take a look. I know that merging sometimes somewhat "garbles" the conversation, but this is an important issue, and the breadth of reports in a single merged thread only helps to emphasize your concerns. So I hope you'll be ok with the merge, and of course if other players have issues with FPS, please add them here.

    NOW... having said that, I believe that it would be super helpful for you to tell the team a few things:
    1. When did this issue first start?
    2. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time?
    3. What is your general geographical location?
    4. On what game world are you playing?

    If you can edit your posts in this thread, or post a new one in this thread with more information, we'd really appreciate it!

    Thanks so much!

    Having this looked at would be phenomenal!!!! This was such a bummer for me when I installed gw2 on my new machine and at first was blown away then the frames crashed so hard it was like a frame by frame video slideshow. Im talking areas where theres not another player in sight and just a few random mobs. Of course huge zergs frames would drop on nasa's rig but thats understandable. It has improved slightly over time but when I made my post about this I got countless people in the same boat. Every other game we play, almost all more demanding than gw2 under normal circumstances, run maxed with ease so it didnt make sense, still doesnt. Thanks and I hope someone does care to try and figure this one out.

  • MadBomber.3719MadBomber.3719 Member ✭✭✭
    edited January 17, 2018

    UPDATE: ran repair twice yesterday and deleted my gw2 cache. i did not experience any FPS drops last night. I did not turn off GPU OC. hopefully i have fixed my issue. knock on wood For those dropping frames try deleting your gw2 cache. Ofc its only been one night, will update if problems persist.

    While I was going through the folders to delete the cache i noticed this https://imgur.com/ebbWkz9
    this cant be normal

  • Why are Anet not saying anything?

  • MadBomber.3719MadBomber.3719 Member ✭✭✭
    edited January 18, 2018

    FPS drops resumed last night... but dont worry let's continue to ignore large issues and make more mount skins! seems like the only thing they care about now

  • 1. When did this issue first start?
    FPS drops in certain crowded situations (i.e. world bosses) were in the game from day 1.

    2. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time?
    FPS drops have become more frequent and severe since the first expansion and are now at a point where much of the group content is virtually unplayable for me. I have employed every optimization trick on the net, but with great sadness, GW2 is on hold until these issues are resolved.

    3. What is your general geographical location?
    Ohio, USA

    4. On what game world are you playing?
    Tarnished Coast

    Addendum
    To rule out internet speed and ping issues, my PC is hard-wired to a network that operates at 118/12 mbps and 12 ms ping. To put it plainly, I am bewildered how a modern PC system assembled in 2017 has trouble maintaining 40-60 FPS in a 5-year-old game. I fear that the coding troubles of this game are so deeply entrenched that a "fix" may involve a lot more effort than is economically feasible. Hence, the problem persists to this very day and continues to exacerbate with each large content addition.

    I hope GW3 gets this sorted out if there is to be a GW3. But for now, I'm not very hopeful that these FPS problems will be resolved seeing how long this has been going on.

  • @MadBomber.3719 said:
    While I was going through the folders to delete the cache I noticed this https://imgur.com/ebbWkz9
    this cant be normal

    Wow, not normal at all! I'll check my cache as well. This is precisely the sort of coding issue that I've been concerned about: the problem seems "fixed" after the cache is deleted, then all these corrupt .dat files pile up and we're back to the same situation.

  • Arnox.5128Arnox.5128 Member ✭✭
    edited January 19, 2018

    Just coming in to confirm (mostly) what others have said.

    Currently running:
    Windows 10 Pro x64 (kept very clean and running well)
    AMD FX-8300 8 Core Processor @ 3.3GHz
    NVidia GeForce GTX 1050 Ti
    16 GB RAM

    My desktop isn't the best thing ever at all, but it should definitely be MORE than enough to run this game at max settings, 60 FPS easy. Instead I'm getting 26 FPS at around medium settings at 1440x900. Power settings are all set for maximum performance. Yes, I checked each individual advanced option myself. I've been having this issue for a long time (on another PC too) but I never really said anything about it until now.

    And still I dream...

  • guys try installing nvidia driver 388.71 don't use the 390.65, the fps problem got fixed for me.

  • @LiquidSnake.2451 said:
    guys try installing nvidia driver 388.71 don't use the 390.65, the fps problem got fixed for me.

    How do you downgrade the version?

  • I've been having issues on and off since November but last couple of weeks FPS is in the region of 5-15 in raids, PoF and HoT. On older Tyria maps back up to low 20s
    Istan map - the bone wall was a major lag fest any time I went to that part of the map. But this constant low FPS is more recent.

    I put it down to my graphis card issues long story but part story https://en-forum.guildwars2.com/discussion/comment/315345#Comment_315345 so was thinking it might have been that but.....

    summary is I have had 3 graphics card in the computer in the last few weeks.

    MSI Radeon R9 380 Gaming 4GB - original
    Gigabyte Aorus RX580 8GB - new
    and my back up card which use to run GW2 just fine
    MSI Radeon R270 2GB -

    All 3 cards now run GW2 at the same poor low FPS.

    running Win 7, with 16mb RAM, i5 4690.

    Now what is really baffling is my son is running GW2 five yards away on an older computer/grahics and getting great FPS with High graphics settings.

    I've tried repair/ deleteing cache / Reinstalling files from one SSD to another. Updated graphics drivers, backdated graphics drivers, over clocked and underclocked CPU. Hardware monitor. shows now excessive heat to CPU
    Run malawarebytes, AVG and CCleaner. -

    Other games like Dishnoured 2, Civ 6, Rimworld run fine.

    It seems reading through this thread that it does not matter if it is Nvidia or AMD grpahics something is badly broken.

  • titje.2745titje.2745 Member ✭✭✭

    @spindom.7865 said:

    @LiquidSnake.2451 said:
    guys try installing nvidia driver 388.71 don't use the 390.65, the fps problem got fixed for me.

    How do you downgrade the version?

    https://www.geforce.com/drivers good luck :D

  • MadBomber.3719MadBomber.3719 Member ✭✭✭
    edited January 23, 2018

    So I basically deleted this entire folder

    C:\Users\ [Your User Name] \AppData\Roaming\Guild Wars 2

    and it seems to have fixed my fps drops (fingers crossed). this folder contains local.dat but for me it was kitten up with a bunch of corrupted data files as well

  • Okay since todays update we have fps back to where it should be.

    Now the update is probably just co-incidence as I stripped my computer down and refixed the heat sink, added a case fan and oh yes put a new PSU in the box! So even though the old Corsair 650 was less than 18 months old the new 750 seems the most likely solution.

    So far so good fps back up to 55 ish until Istan map and Champions Dawn where it drops to15-20 but at least it is now playable. And maybe if I whisper it quietly no graphics crashes.

  • Exactly the same after hte patch for me.
    Every 30 minutes my fps drops to 4-7 for a few minutes.
    100% sure my pc is not the problem.

  • eoz.1834eoz.1834 Member ✭✭

    fps drops to 4-7 generally happens to me when there are heavy particle effects around. like snowing effect or being in fractal lobby.

  • spindom.7865spindom.7865 Member ✭✭
    edited January 26, 2018

    I would love to see some kind of dev response here since it's been a few weeks and a few patches and nothing has changed.
    Game is becoming unplayable with those 5 fps 500 ping spikes occurring so often.

  • I have just returned into the game and I thought "what the heck is happening?". With my older pc when gw2 came out, my humple gtx 680 could run the game at 50-70fps averange without Antialising. But today with a far better machine I have 18-21 fps constantly! No matter the changes I do to the graphic section, they seem to have no effect on the game:
    Graphics to the lowest details: 23-25 fps
    Graphics to the maxed details: 18-21 fps
    So, I do not think it is the hardware... I was thinking to buy both of the expansions and enjoy the game once more but I believe this have to wait until they address this issue... Too bad though, it seems like a very nice expansion the latest one...

  • @LiquidSnake.2451 said:
    guys try installing nvidia driver 388.71 don't use the 390.65, the fps problem got fixed for me.

    Thank you very much! I can confirm rolling back to a clean install of previous driver fixed my permanent fps loss in game :)

  • Royce.2586Royce.2586 Member
    edited January 27, 2018

    I think the game engine might need an upgrade which is probably a sequel for GW2.

  • Are you guys using discord ? My fps drops started when I installed it.

  • genshi.5376genshi.5376 Member
    edited February 16, 2018

    Having a similar issue as well - drops to nearly unplayable after playing for a little while - then kicks back to a normal playable speed at random. Rebooting my computer fixes it for a while, but even after looking at resource monitors and temps I can't find any correlation for the drops I see. Nothing is maxed out, temps aren't abnormally high, changing the graphics settings to minimum in game doesn't even help.

    I did a clean install of Nvidia's 388.71 drivers last night and it may have helped - but I can't be sure yet. It seemed for the little time I've played like it's still happening but less often and for less time. I need to pay closer attention in the next few days before I can confirm it helped at all.

    Answering Mod's Questions:
    1. When did this issue first start?
    Can't say for sure - just came back to the game recently and it's been a constant problem. Seems worse in the last few weeks.
    2. Has it been consistent across time, or has it become worse lately? Or has it come and gone (been intermittent) over time?
    Seems worse in the last few weeks. And having just come back from a long hiatus, I can't recall if it manifested 4 years ago or not.
    3. What is your general geographical location?
    West coast of the US, doesn't appear to be latency related.
    4. On what game world are you playing?
    Borlis Pass

  • The most annoying thing for me is when it just locks itself at 5 or 8 FPS and 1k ping. I have Giglife Internet from Cox which is just ridiculously fast. I know around launch time there was an ISP thread and there was some sort of issue with Anet and my ISP. My build - i7-6950X, 1080 TI. 32GB 3200Mhz Ram. Never had this issue up until about 5 weeks ago. I usually just close my game and go do something else. Server Maguuma, Location - AZ, Issue is intermittent. Can be in PvE zones, PVP, WVW, or in Guild Hall. Lasts for 10 minutes or longer. I just shut the game down and play another time. Wife will be playing on her computer with me and it happens to her as well. Pretty much same build but she has 1 - 1080TI's. Same processor and ram.

    Hoarder of all things rare. 1,401 precursors Forged and counting.
    Diamond Rank WvW
    All around nice guy!

©2010–2018 ArenaNet, LLC. All rights reserved. Guild Wars, Guild Wars 2, Heart of Thorns, Guild Wars 2: Path of Fire, ArenaNet, NCSOFT, the Interlocking NC Logo, and all associated logos and designs are trademarks or registered trademarks of NCSOFT Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.