Latency/Ping/FPS Issues [merged] — Guild Wars 2 Forums

Latency/Ping/FPS Issues [merged]

After the most recent updates I have been getting high ping it starts in the 100's somewhere then ends up as high as 3k or more when it's normally 50-75 steady. I had the same problem once before when updates were frequent so I am guessing that's what is going on again because it stopped about a week later. Just wondering if anyone else is having the same problem?

Tagged:
<<134567

Comments

  • I just had to stop playing as it was just unplayable with the lag and when I WP between PoF maps I get a network error not long after getting to the destination.

  • Inoki.6048Inoki.6048 Member ✭✭✭

    The lag is real in this game. Even before the expansion whenever I was roaming in WvW I had normal ping (40 - 80), but whenever I entered combat or joined larger groups the ping went insanely high (300 - 1400+).

    This is why we can't have nice things.

  • Ragion.2831Ragion.2831 Member ✭✭

    Same. My connection was fine when i logged in. I had to restart the game to reconnect my mouse and when i logged in I started lagging. There is nothing wrong with my internet. This random lag has happened multiple times. Has Anet even commented on this problem or are they still being Anet.

  • yoporla.1596yoporla.1596 Member

    I'm having the same problem, High ping 1000-3000 where ever I am on the map.
    Did anyone found out why?

  • Helbjorne.9368Helbjorne.9368 Member ✭✭✭

    Not even in just PoF maps; I'm getting massive ping spikes up to 3k as well while sitting in Heart of the Mists. I won't disconnect but all my abilities will queue up and I can't weapon swap or anything, and while this is happening I can alt+tab and run a speedtest and browse the internet with no issue; the lag is isolated to Guild Wars 2.

  • I've been encountering very bad ping spikes (going from 100 ping to 800-1k) constantly for the past few days, especially in story instances. It only occurs with GW2 however, and my ping for other games is just fine with no issues. It's very unusual for me with GW2, but seriously hope this gets fixed soon.

  • Similar.7695Similar.7695 Member

    I just gave up trying to play. Ping wobbles between ~20 and 5000, disconnects, skills not working, etc. Pings to my current Anet server IP show frequent 'request timed out' errors (whereas pings to google.com and other sites don't show problems).
    Appears to be all maps too, not just PoF, as I got it in Verdant Brink and Queensdale too. This is not something I've had before this morning.

    Connecting from EU to EU servers. All other internet things seem fine.

  • Yeah, it's definitely unplayable for me as of today aswell. Last i checked i had a ping of 5k and upwards. Also the exact same issues with skills taking tens of seconds to be registered at all by the server and whatnot.

    Tried to run DS as usual but had no dice in that regard either, after half a dozen random disconnects back to the character screen i figured it's pointless to try any further for now and closed down the client. This definitely only started happening very recently too - Hope it gets fixed asap since it seems to affect both EU and NA Players alike.

  • Mithos.5182Mithos.5182 Member ✭✭

    Same here, and I've been driving myself crazy trying to figure out if its just a me-problem or an Anet/L3/whatever problem.

    Any input is appreciated...

  • dpcnh.3798dpcnh.3798 Member

    I'm getting major lag spikes just running around clearing map content. Not even new map content. The game is basically unplayable at the moment

  • BakBakaa.2453BakBakaa.2453 Member ✭✭

    @QueenOfTheLab.1654 said:
    After the most recent updates I have been getting high ping it starts in the 100's somewhere then ends up as high as 3k or more when it's normally 50-75 steady. I had the same problem once before when updates were frequent so I am guessing that's what is going on again because it stopped about a week later. Just wondering if anyone else is having the same problem?

    Hey everyone,

    If you have issues please post the results of -diag and -log flags, what you were doing at the time of the issue/error, what the error code was, and the results of a tracert as described in this thread.
    If you need help with how to do that please see this link from the GW2Wiki.
    We are trying accumulate as much information as we can for ArenaNet to pinpoint and solve these problems and the more feedback we give them, the better chance we have of getting this all solved sooner.

    Thanks <3

  • Mithos.5182Mithos.5182 Member ✭✭

    don't have a log generated. I have multiple diag files saved - is there a way to attach them here?

    I have gotten no error codes, but my high ping (peaking at ~3k) is abnormal for this game and does not carry to other games.

  • BakBakaa.2453BakBakaa.2453 Member ✭✭

    @Mithos.5182 said:
    don't have a log generated. I have multiple diag files saved - is there a way to attach them here?

    I have gotten no error codes, but my high ping (peaking at ~3k) is abnormal for this game and does not carry to other games.

    You can just copy and paste them in the appropriate thread with markdown for formatting. The servers are currently under heavy load and there are many issues as you can see in my previous post's linked merged thread. They will figure it all out in time.

  • Mithos.5182Mithos.5182 Member ✭✭

    The relevant portion of two separate -diag attempts:

    First One

    --> pathping -w 500 -q 50 -4 64.25.39.1 <--

    Tracing route to 64.25.33-1.ncsoft.com [64.25.39.1]
    over a maximum of 30 hops:
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 96.120.11.201
    3 xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    4 ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    5 ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    6 * lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]
    7 * * *
    Computing statistics for 75 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    0/ 50 = 0% |
    1 0ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 192.168.0.1
    19/ 50 = 38% |
    2 182ms 19/ 50 = 38% 0/ 50 = 0% 96.120.11.201
    4/ 50 = 8% |
    3 128ms 31/ 50 = 62% 8/ 50 = 16% xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    0/ 50 = 0% |
    4 192ms 24/ 50 = 48% 1/ 50 = 2% ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    0/ 50 = 0% |
    5 153ms 29/ 50 = 58% 6/ 50 = 12% ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    0/ 50 = 0% |
    6 177ms 23/ 50 = 46% 0/ 50 = 0% lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]

    Trace complete.
    --> pathping -w 500 -q 50 -4 206.127.158.1 <--

    Tracing route to 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]
    over a maximum of 30 hops:
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 96.120.11.201
    3 xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    4 ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    5 ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    6 * lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]
    7 ae-1-3104.edge7.Frankfurt1.Level3.net [4.69.159.34]
    8 195.16.162.186
    9 * 206-127-157-94.ncsoft.com [206.127.157.94]
    10 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]

    Computing statistics for 125 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    0/ 50 = 0% |
    1 0ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 192.168.0.1
    18/ 50 = 36% |
    2 219ms 19/ 50 = 38% 1/ 50 = 2% 96.120.11.201
    0/ 50 = 0% |
    3 195ms 25/ 50 = 50% 7/ 50 = 14% xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    0/ 50 = 0% |
    4 228ms 21/ 50 = 42% 3/ 50 = 6% ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    0/ 50 = 0% |
    5 175ms 27/ 50 = 54% 9/ 50 = 18% ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    0/ 50 = 0% |
    6 226ms 18/ 50 = 36% 0/ 50 = 0% lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]
    9/ 50 = 18% |
    7 --- 50/ 50 =100% 23/ 50 = 46% ae-1-3104.edge7.Frankfurt1.Level3.net [4.69.159.34]
    0/ 50 = 0% |
    8 288ms 32/ 50 = 64% 5/ 50 = 10% 195.16.162.186
    0/ 50 = 0% |
    9 --- 50/ 50 =100% 23/ 50 = 46% 206-127-157-94.ncsoft.com [206.127.157.94]
    0/ 50 = 0% |
    10 291ms 27/ 50 = 54% 0/ 50 = 0% 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]

    Trace complete.
    --> pathping -w 500 -q 50 -4 52.85.146.210 <--

    Tracing route to server-52-85-146-210.iad12.r.cloudfront.net [52.85.146.210]
    over a maximum of 30 hops:
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 96.120.11.201
    3 xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    4 ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    5 ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    6 be-33657-cr02.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.90.57]
    7 hu-0-11-0-2-pe07.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.83.2]
    8 as16509-6-c.ashburn.va.ibone.comcast.net [50.242.148.70]
    9 54.239.108.242
    10 54.239.108.251
    11 205.251.245.61
    12 * * *
    Computing statistics for 137 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    0/ 50 = 0% |
    1 0ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 192.168.0.1
    0/ 50 = 0% |
    2 15ms 1/ 50 = 2% 1/ 50 = 2% 96.120.11.201
    0/ 50 = 0% |
    3 16ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    0/ 50 = 0% |
    4 17ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    0/ 50 = 0% |
    5 17ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    0/ 50 = 0% |
    6 22ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% be-33657-cr02.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.90.57]
    0/ 50 = 0% |
    7 19ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% hu-0-11-0-2-pe07.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.83.2]
    1/ 50 = 2% |
    8 18ms 1/ 50 = 2% 0/ 50 = 0% as16509-6-c.ashburn.va.ibone.comcast.net [50.242.148.70]
    49/ 50 = 98% |
    9 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.239.108.242
    0/ 50 = 0% |
    10 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.239.108.251
    0/ 50 = 0% |
    11 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 205.251.245.61

    Trace complete.
    Section completed in 294.52 seconds

    Second One

    --> pathping -w 500 -q 50 -4 206.127.158.1 <--

    Tracing route to 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]
    over a maximum of 30 hops:
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 96.120.11.201
    3 xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    4 ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    5 ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    6 lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]
    7 * ae-1-3104.edge7.Frankfurt1.Level3.net [4.69.159.34]
    8 195.16.162.186
    9 206-127-157-94.ncsoft.com [206.127.157.94]
    10 * 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]

    Computing statistics for 125 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    0/ 50 = 0% |
    1 0ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 192.168.0.1
    4/ 50 = 8% |
    2 12ms 10/ 50 = 20% 6/ 50 = 12% 96.120.11.201
    0/ 50 = 0% |
    3 30ms 6/ 50 = 12% 2/ 50 = 4% xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    0/ 50 = 0% |
    4 10ms 11/ 50 = 22% 7/ 50 = 14% ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    0/ 50 = 0% |
    5 53ms 4/ 50 = 8% 0/ 50 = 0% ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    7/ 50 = 14% |
    6 14ms 11/ 50 = 22% 0/ 50 = 0% lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]
    18/ 50 = 36% |
    7 --- 50/ 50 =100% 21/ 50 = 42% ae-1-3104.edge7.Frankfurt1.Level3.net [4.69.159.34]
    0/ 50 = 0% |
    8 101ms 31/ 50 = 62% 2/ 50 = 4% 195.16.162.186
    0/ 50 = 0% |
    9 --- 50/ 50 =100% 21/ 50 = 42% 206-127-157-94.ncsoft.com [206.127.157.94]
    0/ 50 = 0% |
    10 99ms 29/ 50 = 58% 0/ 50 = 0% 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]

    Trace complete.
    --> pathping -w 500 -q 50 -4 64.25.39.1 <--

    Tracing route to 64.25.33-1.ncsoft.com [64.25.39.1]
    over a maximum of 30 hops:
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 96.120.11.201
    3 xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    4 ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    5 ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    6 lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]
    7 * * *
    Computing statistics for 75 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    0/ 50 = 0% |
    1 0ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 192.168.0.1
    5/ 50 = 10% |
    2 20ms 16/ 50 = 32% 11/ 50 = 22% 96.120.11.201
    0/ 50 = 0% |
    3 75ms 6/ 50 = 12% 1/ 50 = 2% xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    0/ 50 = 0% |
    4 10ms 17/ 50 = 34% 12/ 50 = 24% ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    0/ 50 = 0% |
    5 78ms 5/ 50 = 10% 0/ 50 = 0% ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    12/ 50 = 24% |
    6 24ms 17/ 50 = 34% 0/ 50 = 0% lag-5.bear2.Baltimore1.Level3.net [4.68.71.117]

    Trace complete.
    --> pathping -w 500 -q 50 -4 52.85.146.204 <--

    Tracing route to server-52-85-146-204.iad12.r.cloudfront.net [52.85.146.204]
    over a maximum of 30 hops:
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    1 192.168.0.1
    2 96.120.11.201
    3 xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    4 ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    5 ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    6 be-33657-cr02.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.90.57]
    7 be-10142-pe01.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.86.34]
    8 50.242.148.74
    9 54.239.108.74
    10 54.239.108.83
    11 205.251.245.125
    12 * * *
    Computing statistics for 137 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 DESKTOP-AFBMMNK.hsd1.va.comcast.net. [192.168.0.10]
    0/ 50 = 0% |
    1 0ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 192.168.0.1
    0/ 50 = 0% |
    2 8ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 96.120.11.201
    0/ 50 = 0% |
    3 9ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% xe-1-0-2-32767-sur02.arlington.va.bad.comcast.net [162.151.75.121]
    0/ 50 = 0% |
    4 8ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% ae-1-0-sur03.arlington.va.bad.comcast.net [68.86.204.221]
    0/ 50 = 0% |
    5 10ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% ae-53-ar01.capitolhghts.md.bad.comcast.net [68.86.204.217]
    0/ 50 = 0% |
    6 11ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% be-33657-cr02.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.90.57]
    0/ 50 = 0% |
    7 10ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% be-10142-pe01.ashburn.va.ibone.comcast.net [68.86.86.34]
    0/ 50 = 0% |
    8 11ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 50.242.148.74
    50/ 50 =100% |
    9 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.239.108.74
    0/ 50 = 0% |
    10 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.239.108.83
    0/ 50 = 0% |
    11 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 205.251.245.125

    Trace complete.
    Section completed in 284.05 seconds

  • antares.5916antares.5916 Member ✭✭

    Still having this connection issue :'( Anyone else? Did you guys manage to solve this issue on your own or are you still experiencing the high latency?

  • DebraKadabra.5278DebraKadabra.5278 Member ✭✭✭

    I had extremely high ping in Kessex Hills about an hour ago. Made the game wholly unplayable. I seem to have no other latency issues with other programs/applications.

    I'm on Build 82911, NA Ehmry Bay server, and I'm in the US. My ping was up over 4000 and the highest ping I've ever had before tonight was maybe 100 to 120. The issue didn't affect my FPS, however. Just movement/skill speed.

    "For the Panini!" // NA (USA)/Ehmry Bay/[EBAY]
    Main character--Runa Xandrill, Level 80 Female Human Dragonhunter

  • Keller.3914Keller.3914 Member ✭✭

    South American player here. Before PoF I had 180 ms ping average. Now I have 350+.
    -diag results below (1st hop omitted)

    --> pathping -w 500 -q 50 -4 64.25.39.1 <--

    Rastreando a rota para 64.25.33-1.ncsoft.com [64.25.39.1]
    com no m ximo 30 saltos:
    2 179.184.120.135.static.adsl.gvt.net.br [179.184.120.135]
    3 201.22.69.113.dynamic.adsl.gvt.net.br [201.22.69.113]
    4 gvt-te-0-4-0-0.rt02.rjo.gvt.net.br [189.59.245.254]
    5 201.22.76.200.dynamic.dialup.gvt.net.br [201.22.76.200]
    6 grafortw2-9-3-0.net.telefonicaglobalsolutions.com [216.184.112.216]
    7 84.16.12.252
    8 94.142.98.183
    9 * 94.142.98.142
    10 * 213.140.43.158
    11 * * *
    Calculando estat¡sticas para 125 segundos...
    Origem aqui Este n¢/V¡nculo
    Perdido/Enviado Perdido/Enviado
    Salto RTT = Pct = Pct Endere‡o
    2 20ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 179.184.120.135.static.adsl.gvt.net.br [179.184.120.135]
    2/ 50 = 4% |
    3 20ms 3/ 50 = 6% 1/ 50 = 2% 201.22.69.113.dynamic.adsl.gvt.net.br [201.22.69.113]
    0/ 50 = 0% |
    4 29ms 3/ 50 = 6% 1/ 50 = 2% gvt-te-0-4-0-0.rt02.rjo.gvt.net.br [189.59.245.254]
    0/ 50 = 0% |
    5 70ms 2/ 50 = 4% 0/ 50 = 0% 201.22.76.200.dynamic.dialup.gvt.net.br [201.22.76.200]
    2/ 50 = 4% |
    6 65ms 10/ 50 = 20% 6/ 50 = 12% grafortw2-9-3-0.net.telefonicaglobalsolutions.com [216.184.112.216]
    0/ 50 = 0% |
    7 66ms 8/ 50 = 16% 4/ 50 = 8% 84.16.12.252
    0/ 50 = 0% |
    8 76ms 4/ 50 = 8% 0/ 50 = 0% 94.142.98.183
    16/ 50 = 32% |
    9 155ms 20/ 50 = 40% 0/ 50 = 0% 94.142.98.142
    0/ 50 = 0% |
    10 193ms 20/ 50 = 40% 0/ 50 = 0% 213.140.43.158

    Rastreamento conclu¡do.
    --> pathping -w 500 -q 50 -4 206.127.158.1 <--

    Rastreando a rota para 206-127-158-1.ncsoft.com [206.127.158.1]
    com no m ximo 30 saltos:
    2 179.184.120.135.static.adsl.gvt.net.br [179.184.120.135]
    3 201.22.69.115.dynamic.adsl.gvt.net.br [201.22.69.115]
    4 gvt-te-0-1-0-0.rt02.rjo.gvt.net.br [189.59.244.238]
    5 201.22.76.200.dynamic.dialup.gvt.net.br [201.22.76.200]
    6 grafortw2-7-3-0.net.telefonicaglobalsolutions.com [216.184.112.214]
    7 84.16.12.252
    8 94.142.98.183
    9 94.142.98.142
    10 * 94.142.127.1
    11 * * *
    Calculando estat¡sticas para 125 segundos...
    Origem aqui Este n¢/V¡nculo
    Perdido/Enviado Perdido/Enviado
    Salto RTT = Pct = Pct Endere‡o
    2 20ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 179.184.120.135.static.adsl.gvt.net.br [179.184.120.135]
    0/ 50 = 0% |
    3 21ms 8/ 50 = 16% 8/ 50 = 16% 201.22.69.115.dynamic.adsl.gvt.net.br [201.22.69.115]
    0/ 50 = 0% |
    4 31ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% gvt-te-0-1-0-0.rt02.rjo.gvt.net.br [189.59.244.238]
    0/ 50 = 0% |
    5 70ms 0/ 50 = 0% 0/ 50 = 0% 201.22.76.200.dynamic.dialup.gvt.net.br [201.22.76.200]
    4/ 50 = 8% |
    6 64ms 10/ 50 = 20% 6/ 50 = 12% grafortw2-7-3-0.net.telefonicaglobalsolutions.com [216.184.112.214]
    0/ 50 = 0% |
    7 65ms 4/ 50 = 8% 0/ 50 = 0% 84.16.12.252
    4/ 50 = 8% |
    8 75ms 8/ 50 = 16% 0/ 50 = 0% 94.142.98.183
    11/ 50 = 22% |
    9 156ms 19/ 50 = 38% 0/ 50 = 0% 94.142.98.142
    1/ 50 = 2% |
    10 192ms 20/ 50 = 40% 0/ 50 = 0% 94.142.127.1

    Rastreamento conclu¡do.
    --> pathping -w 500 -q 50 -4 54.192.59.50 <--

    Rastreando a rota para server-54-192-59-50.gru1.r.cloudfront.net [54.192.59.50]
    com no m ximo 30 saltos:
    2 179.184.120.135.static.adsl.gvt.net.br [179.184.120.135]
    3 201.22.69.115.dynamic.adsl.gvt.net.br [201.22.69.115]
    4 201.22.64.97.dynamic.dialup.gvt.net.br [201.22.64.97]
    5 as16509.saopaulo.sp.ix.br [187.16.217.20]
    6 52.93.44.16
    7 52.93.44.23
    8 54.240.244.42
    9 54.240.244.150
    10 * 54.240.244.157
    11 177.72.240.211
    12 * * *
    Calculando estat¡sticas para 137 segundos...
    Origem aqui Este n¢/V¡nculo
    Perdido/Enviado Perdido/Enviado
    Salto RTT = Pct = Pct Endere‡o
    2 20ms 3/ 50 = 6% 2/ 50 = 4% 179.184.120.135.static.adsl.gvt.net.br [179.184.120.135]
    0/ 50 = 0% |
    3 21ms 1/ 50 = 2% 0/ 50 = 0% 201.22.69.115.dynamic.adsl.gvt.net.br [201.22.69.115]
    2/ 50 = 4% |
    4 31ms 3/ 50 = 6% 0/ 50 = 0% 201.22.64.97.dynamic.dialup.gvt.net.br [201.22.64.97]
    0/ 50 = 0% |
    5 30ms 3/ 50 = 6% 0/ 50 = 0% as16509.saopaulo.sp.ix.br [187.16.217.20]
    47/ 50 = 94% |
    6 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 52.93.44.16
    0/ 50 = 0% |
    7 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 52.93.44.23
    0/ 50 = 0% |
    8 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.240.244.42
    0/ 50 = 0% |
    9 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.240.244.150
    0/ 50 = 0% |
    10 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 54.240.244.157
    0/ 50 = 0% |
    11 --- 50/ 50 =100% 0/ 50 = 0% 177.72.240.211

    Rastreamento conclu¡do.
    Section completed in 379.78 seconds

  • DebraKadabra.5278DebraKadabra.5278 Member ✭✭✭

    Just did a Speedtest - ping is 10ms, which is the normal/expected result.

    "For the Panini!" // NA (USA)/Ehmry Bay/[EBAY]
    Main character--Runa Xandrill, Level 80 Female Human Dragonhunter

  • I have same issue. Normally, My ping is stable at 200~230 and 400 ping when peak. However, lag become worse since few days ago. Now I get 3000 ping almost time while I'm playing, and I can't even hit Octovine once during AB meta.

    Thought it was only my problem, but now it looks like other people have the same problem

  • DemonSeed.3528DemonSeed.3528 Member ✭✭

    Today is especially the worst since the last two weeks of lag spikes. It's no longer just lag spikes but constant lag. I've had to quit one of my wvw guilds because I could no longer contribute meaningfully, making many people angry in the process because I could not join the raids.

  • Absinthey.5340Absinthey.5340 Member ✭✭

    I'm also getting intense lag spikes as of today. Ping is normally stable at 30-60 but today its spiking from 80-3000. I am even getting d/c'd from PvP matches in which there are only 2-3 players around me, character will be able to move with everyone else running in place shortly before. I don't even want to know how it would function in WvW.

  • DemonSeed.3528DemonSeed.3528 Member ✭✭
    edited October 12

    At this current hour wvw is unplayable for me in EU, it's just 1-4k pings and popups about login server.
    Update: Looks like at least the login part can be explained by:

  • TermxFoE.9325TermxFoE.9325 Member
    edited October 13

    I usually average 30-70 ping, but since the expansion was released I've been spiking at 500 and even over 1,000. So I have yet to play the game and checkout the new zones released in the latest expansion since my hotbar always delays when I use any action ability.

    Went through a support ticket but I'm not going anywhere with them since all they're doing is replying back with basic troubleshooting template responses. My ports are not being blocked on my router and I don't experience any packet loss/ping issues browsing online or playing other game titles online, only with GW2 at the moment. I've tried other suggestions found on the knowledge base and via Google, none is working. So it's telling me something is up server-side with their network since it's obvious a lot of players are effected by this.

  • Sismis.5390Sismis.5390 Member ✭✭

    Just formated my pc 40 minutes ago wanted to roll one game arena pvp.Game sudden then started to lag and i had almost 2k ping.

    https://imgur.com/a/TjsTk

    A Monkey learns to Paint!While Humans in sPvP after long playing Devolution back to Amoeba.

  • DebraKadabra.5278DebraKadabra.5278 Member ✭✭✭

    It's been an ongoing issue, per this thread - https://en-forum.guildwars2.com/discussion/6253/very-high-ping

    "For the Panini!" // NA (USA)/Ehmry Bay/[EBAY]
    Main character--Runa Xandrill, Level 80 Female Human Dragonhunter

  • Winegum.2395Winegum.2395 Member ✭✭

    same problem. Since PoF Ive been getting insanely high pings in fractals and sPvP from time to time

    Before I was <100ms, now it can be anywhere from 400-2500ms and random times

  • Sismis.5390Sismis.5390 Member ✭✭
    edited October 13

    Just great i went lions arc to get some stuff for my character bam sudden now im teleporting in city having over 3000 pings lol

    A Monkey learns to Paint!While Humans in sPvP after long playing Devolution back to Amoeba.

  • DebraKadabra.5278DebraKadabra.5278 Member ✭✭✭

    Yeah, I'm in the US and have had maybe upwards of 120 ping normally. Got up to over 4000 a few nights ago.

    "For the Panini!" // NA (USA)/Ehmry Bay/[EBAY]
    Main character--Runa Xandrill, Level 80 Female Human Dragonhunter

  • @DemonSeed.3528 said:
    At this current hour wvw is unplayable for me in EU, it's just 1-4k pings and popups about login server.
    Update: Looks like at least the login part can be explained by:

    That's good to know. Though we don't know when it will be okay

  • I am playing from India on Ring of Fire server and my ping goes upto 3500ms. Literally unplayable!

  • I am playing from India on Ring of Fire server and my ping goes upto 3500ms. Literally unplayable!

  • Are they fixing this?

  • I have the same issue since around the time of the expansion. I've been mostly playing wvw since beta and get a pretty consistent 70 ~ms ping. The last few weeks this is often going up to an average of 200 - 400, with occasional spikes to 1500 - 4000. I've run traceroutes to the server (reported from /ip command) during periods of high latency and I typically get a 60 ping reported concurrently when the in-game ping is spiking. My ping can be fine in huge fights sometimes, and sometimes I can stand on an empty map with a 400 ping.

  • Hi there, posting here is my last resort before I'll move on to completely format my computer.
    About 1 1/2 weeks ago I suddenly started getting heavy FPS drops which never happened before.
    It happend over night, one day it was fine and the next I ran into the issue. There might be a connection to a tiny patch aNet applied the night before the issue started, but I'm not sure about this.

    The issue is only related to GW2, it is not replicatable with any other, even more GPU heavy games.

    My troubleshooting so far:

    • Updating GPU driver and chipset drivers
    • Rerolling to previous GPU and chipset driver
    • Deinstalling nvidia experience completely
    • Repairing the client
    • Reinstalling the client
    • Reinstalling client with cleaned left over files.
    • Reinstalling client on a new weeks old HDD.
    • Issue is persistant on both SSD and HDD
    • Deleting DAT file and other related GW2 files.
    • It's not a thermal issue, GPU and CPU are around 50-60°C under load
    • Different graphic settings

    The issue is persistent, it does not matter how I change my ingame graphic settings.
    Lowest resolution and has the same FPS as the highest resolution, same goes for any other settings.
    The issue is not related to the visible player/npc count, it happens around the same areas.
    The issue is also not related to PoF content, PoF content was running surprisingly smooth before the issue.
    Which is wierd, as I never had this issue on those locations before. It happens more often in the new PoF areas, but also in locations like Lions Arch (again, not related to the playercount visible!).

    I pretty much ran out of ideas what possible could be wrong, maybe you guys, or aNet has an idea for further troubleshooting this issue. I'm already preparing everything for a complete fresh install of windows to battle this issue, but I would appreciate any input to actually get away without it!

    System Specs:
    https://valid.x86.fr/emwblr

  • RandomWolf.3986RandomWolf.3986 Member ✭✭✭
    edited October 18

    Besides the headaches that the new option DPI has been causing, I've been experiencing a new series of issues as well. After playing the game for less than ten minutes, the FPS starts to drop, the game freezes constantly and the game struggles to keep up. It becomes outfight unplayable and I'm forced to restart. And then it happens again. I have no idea what is causing this. Guild Wars 2 was working A-okay on Monday with no issues. This patch has really been a headache. And I've noticed that I am not the only one. If this keeps up, I'm afraid many players will be forced to quit. Nothing like this has ever happened to me... and I've been playing this game for over two years and did so using two completely different laptops.

    Also, most of the text seems to be blurry for some reason. This was not the case before.

    Tagged: @Arenanet

  • RandomWolf.3986RandomWolf.3986 Member ✭✭✭

    Same is happening to me. I doubt anything will be done regarding this. Good luck finding a new game to focus on.

  • Rektai.4031Rektai.4031 Member ✭✭
    edited October 18

    As a computer specialist id like to give you a few things you have to do (those i do on every computer that has performance problems)
    your computer is a lot stronger in power then mine, i run the game fine even though its not constant 60fps in crowded areas, you should be running the game without problem on max settings, and thus i think there is a few things to do that will improve your performance if you do them correctly

    -I know you say you have all the latest drivers, i thought the same about mine, a few colleagues ran into driver booster 5, which is suprisingly not a scam and its free (iObit)
    so install that and let it scan for all the drivers, you decide which ones you would like to install (i suggest all of them unless its some random keyboard or mouse junk)
    here is one of the links for the app http://download.cnet.com/Driver-Booster-2/3000-18513_4-75992725.html?part=dl-&subj=dl&tag=button (doesnt look legit at all to me :D)

    -next thing when you have all the new drivers you should open msconfig and play with the settings there, i suggest turning all non-microsoft services unless you really need them like steam for example, make sure that selective startup is selected and all your cores are enabled just in case, same thing to startup apps, only let computer run those that you fully trust, most of the times antivirus or a lot of other things like that eat up CPU and disk and cause a lot of fps drops in games.

    -disable windows Defender (make sure its never eating any CPU or disk in task manager) that one is a must to turn off cus sometimes its back ground process eats up to 30% , check in task manager for resource usages if there is anything else occasionally eating anything, Other things you should disable are windows update (makes "system" usage very high at certain times) Windows telemetry and other things that collect your data here is a nice guide https://winaero.com/blog/how-to-disable-telemetry-and-data-collection-in-windows-10/ and in services a "superfetch", "background intelligent transfer", if you ever see any other things eating up CPU or disk just write them down here ill check it out for you, these are however most common causes of fps drops

    -You will need to unpark the processor cores or disable any form of power saving on it, most of it can be set up in your bios if you havent already. Id suggest disabling hyper threading and seeing if you gain any extra fps stability since its an i7, Search for "power" in windows search and make sure that in the settings "high performance " mode is selected. Here is an app that will unpark your cores and make them all run at full speed unless the bios settings are messed up http://www.coderbag.com/programming-c/disable-cpu-core-parking-utility download both of the apps, its easy to use.

    -let me know if you played around with your bios, or if its at default, im going to check up on your motherboards settings and give you some tips on how to get the best power out of it. Aswell as enabling the turbo boost that i5-i7s have

    -i suggest updating your windows fully, i can tell you that my win 10 with all the updates runs a lot better then the basic fresh installed copy of it, but remember you might need to repeat som steps of my guide if you update it cus it mostly resets the default settings on some things

    -i use a "timer tool" its a small tweak to your computer that MAY or MAY NOT help you with the problem too, if you are interested read about it or download it here https://vvvv.org/contribution/windows-system-timer-tool , it does help with inconsistance performance on some computers

    This should be enough for now, you should get a lot better performance with these, Otherwise i would need to see your computer myself
    Restart your computer and watch task manager , processes window and see if the CPU usage is below 15% constantly, and the DIsk usage at 0-1% for a few minutes, if it is, then its ready for the game

<<134567
©2010–2018 ArenaNet, LLC. All rights reserved. Guild Wars, Guild Wars 2, Heart of Thorns, Guild Wars 2: Path of Fire, ArenaNet, NCSOFT, the Interlocking NC Logo, and all associated logos and designs are trademarks or registered trademarks of NCSOFT Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.