FORUM- GW2 Forums are Breaking Working Links — Guild Wars 2 Forums

FORUM- GW2 Forums are Breaking Working Links

EnderzShadow.2506EnderzShadow.2506 Member ✭✭✭✭
edited July 11, 2019 in Bugs: Game, Forum, Website

So let me give an example

In the Ranger forums, I am looking at builds that people have posted.
Everyone uses http://en.gw2skills.net

Here is the link for a build http://gw2skills.net/editor/?vNAQNBlYD7kRFolFsWQwnFgrFsMLYw/zC6D9JA01+WMTq81S7ExRdBA-jpADBAYZAY/BA
That link works. But only if I copy and paste it on my own.

Once that links is clicked on, it adds many useless kittens before and after the link

In which case you will end up on this page
https://en-forum.guildwars2.com/<a href="http://gw2skills.net/editor/?vNAQNBlYD7kRFolFsWQwnFgrFsMLYw/zC6D9JA01+WMTq81S7ExRdBA-jpADBAYZAY/BA" rel="nofollow">http://gw2skills.net/editor/?vNAQNBlYD7kRFolFsWQwnFgrFsMLYw/zC6D9JA01+WMTq81S7ExRdBA-jpADBAYZAY/BA</a>

PAGE NOT FOUND

See the parts that were added?

Can you fix it?

Thanks

mhm, ok, sure, whatever you say, no after you, I insist, no really, please, be my guest,

Tagged:

Comments

  • Kanok.3027Kanok.3027 Member ✭✭✭

    Can confirm. Was trying to grab the easy installer and Intel/AMD package for Linux from the thread and I thought it was due to the default browser that comes with elementary OS, but no. Tried it in Firefox as well and here on my Windows PC on Chrome and it's the same deal. Links are getting the HTML syntax coding added to them, so we get an error. Hope the web dev team can get this fixed soon.

  • Inculpatus cedo.9234Inculpatus cedo.9234 Member ✭✭✭✭

    Let's hope it's not a Vanilla issue, as those take longer to address.

  • GW2 Skills uses some characters that the forum software is parsing incorrectly. (It's a common issue for parsers that have only been tested on standard URLs.)
    FYI for @Stephane Lo Presti.7258: embedding the link doesn't work any better; the problem occurs when the destination URL is formed.

    In the meantime, you can post the URL as "code" to make it easier for people to copy without accidentally clicking, for example:
    http://gw2skills.net/editor/?vNAQNBlYD7kRFolFsWQwnFgrFsMLYw/zC6D9JA01+WMTq81S7ExRdBA-jpADBAYZAY/BA

    You can use the formatting toolbar (above) or the keyboard shortcuts is: [ctrl o] (select the text, then use the shortcut)

    "Face the facts. Then act on them. It's ...the only doctrine I have to offer you, & it's harder than you'd think, because I swear humans seem hardwired to do anything but. Face the facts. Don't pray, don't wish, ...FACE THE FACTS. THEN act." — Quellcrist Falconer

  • EnderzShadow.2506EnderzShadow.2506 Member ✭✭✭✭

    I'm glad you guys could confirm and can explain technically what's happening.

    Seems like it's a semi recent issue.

    mhm, ok, sure, whatever you say, no after you, I insist, no really, please, be my guest,

  • ReActif.9251ReActif.9251 Member ✭✭

    This is not the only problem in the code of the site and forum pages.
    There are code inserts not escaped php in html tags or at least code that is never used in html codes but rather in php.
    Finding codes to be server-side in the client-side code is a bad sign.
    I can only assume the origin but I know that the markedown code is not managed as it would be if it respected &00% this format and some markdown code parse may interfere with the php parse.
    Example found quickly: "\n" "/" with nothing to do where they are.

    I pity who will have to review all the code, because it can come from a "used instead of a" or vice versa, or a parse like the markedown comes before the cde php or after that anyway... good luck.

  • Ashantara.8731Ashantara.8731 Member ✭✭✭✭

    @Stephane Lo Presti.7258 said:
    Thank you for reporting this. We're working with a team to try to fix that!

    A week later, it's still an issue.

  • @EnderzShadow.2506 said:
    @Stephane Lo Presti.7258 Can you fix my scrapper while you're at it ? lol

    It is my conviction that many professions were "parsed" incorrectly in the last patch. Waiting for serverside confirmation wink

    On topic: problem persists.

  • Frenzy.7391Frenzy.7391 Member ✭✭

    So as the title suggests, whenever I add a link like the one below, it does not redirect correctly.

    https://www.google.com/

    This happens regardless of how I add the link.

    https://www.google.com/

    However links that go to the forum are not effected:

    https://en-forum.guildwars2.com/

  • Vlad Morbius.1759Vlad Morbius.1759 Member ✭✭✭

    @Stephane Lo Presti.7258 said:
    Thank you for reporting this. We're working with a team to try to fix that!

    8 days later still broken.

  • Inculpatus cedo.9234Inculpatus cedo.9234 Member ✭✭✭✭

    If it's something Vanilla did, it will take a long time to fix (going by past experience here).

  • Currently external links on this website do not work. They have an extra tag in them, so you get an 404 error.

    For example: https://en.wikipedia.org/wiki/Bug

  • Daccura.4769Daccura.4769 Member ✭✭

    Yes I can confirm this. Today saw some build links to the build editor site on some posts but the links are not working anymore, none of them (external links).

  • ANet is aware of the issue
    https://en-forum.guildwars2.com/discussion/comment/976471/#Comment_976471

    Likely, it's a problem caused by Vanilla (the software company powering the forums) and waiting to be solved by them.
    Going by past experience, seemingly simple CSS/rendering issues (including those of their creation) take weeks to resolve.
    (Unclear how many of their sites are affected, as each tends to have different customization.)

    "Face the facts. Then act on them. It's ...the only doctrine I have to offer you, & it's harder than you'd think, because I swear humans seem hardwired to do anything but. Face the facts. Don't pray, don't wish, ...FACE THE FACTS. THEN act." — Quellcrist Falconer

  • In the meantime, I'm working around the issue (sometimes) by using "code" formatting to make the URL easier to copy (and paste).
    e.g. instead of https://en.wikipedia.org/wiki/Bug, I use
    https://en.wikipedia.org/wiki/Bug

    (select text, then use the drop down from the 'paragraph' icon above or press ctrl-o or manually type the accents)

    "Face the facts. Then act on them. It's ...the only doctrine I have to offer you, & it's harder than you'd think, because I swear humans seem hardwired to do anything but. Face the facts. Don't pray, don't wish, ...FACE THE FACTS. THEN act." — Quellcrist Falconer

  • We hope to have an update from the Vanilla team on this problem by next week. Very sorry about the inconvenience to all our forum users!


    Stéphane Lo Presti
    Content Marketing Manager

  • The bug is still there :#

  • Yes, Vanilla has yet to address the issue.

  • Infusion.7149Infusion.7149 Member ✭✭✭

    Can probably lock this thread, seems to be working now.

  • @Infusion.7149 said:
    Can probably lock this thread, seems to be working now.

    I checked just now and external links are working, e.g. this one. They weren't earlier in the week. (I can't remember if I checked around when @Infusion.7149 posted though; wiki links were already working.)

    "Face the facts. Then act on them. It's ...the only doctrine I have to offer you, & it's harder than you'd think, because I swear humans seem hardwired to do anything but. Face the facts. Don't pray, don't wish, ...FACE THE FACTS. THEN act." — Quellcrist Falconer

  • Inculpatus cedo.9234Inculpatus cedo.9234 Member ✭✭✭✭
    edited August 16, 2019

    I checked when Infusion posted, and, indeed, they were working then. I even posted about it in another thread.

©2010–2018 ArenaNet, LLC. All rights reserved. Guild Wars, Guild Wars 2, Heart of Thorns, Guild Wars 2: Path of Fire, ArenaNet, NCSOFT, the Interlocking NC Logo, and all associated logos and designs are trademarks or registered trademarks of NCSOFT Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.