Jump to content
  • Sign Up

The game client lost its connection to the server


Recommended Posts

Never had this problem, today I cant log in. Everytime I try I get this message :The game client lost its connection to the server. Please wait a few minutes before restarting the client and trying again.Error Code: 7:1000:7006:462Someone can help me?

Link to comment
Share on other sites

I'v checked my time and date, and it's correct.

I've tried for two days to play my GW2, W/O success. I can login with password, pick my character, click play, but it is unable to get past the "Hoelbrak" screen. I wait several minutes and sometimes will get the message "unable to connect to server. Please try again later"

I have tried logging into my account / support to submit a ticket, but can't get connected. It seems as though I can't connect to anything related to Anet/GW2. Even GW2 Wiki will not load. I've checked the internet for any discussion on server relayed issues, but find nothing.

Please do not ask me to log into my account and submit a support ticket, as I cannot get connected.

Regards, Col. Scott Mitchell USMC

Link to comment
Share on other sites

@"Death Prosecutor.8713" said:I have tried logging into my account / support to submit a ticket, but can't get connected. It seems as though I can't connect to anything related to Anet/GW2. Even GW2 Wiki will not load. I've checked the internet for any discussion on server relayed issues, but find nothing.

The wiki, guildwars2.com and the game's servers are all hosted by Amazon, while support and the forums are hosted elsewhere. If you can't access the Amazon side, you won't be able to login to support, but if you can still access the site (http://help.guildwars2.com), you can submit a ticket anonymously.

You either have a poor connection to Amazon, or something is blocking it. If you can't access http://guildwars2.com, try accessing the IP to check if it's a simple DNS problem: http://54.85.19.255 (403 error) or http://54.208.213.30 (IIS welcome page). They change regularly, so to look it up yourself, open a command prompt (cmd.exe) and enter:nslookup guildwars2.com 8.8.8.8

You can try tracing the IP to see how far you get (cmd.exe):tracert guildwars2.com

If you can't connect to the IPs and you're not blocking it yourself, you'll likely need to use a VPN. If you could access the IPs, switch to Google's DNS.

Link to comment
Share on other sites

Problem resolved. Noticed that both my GW2 PC and my laptop were loading sights slowly. I decided to visit my ISP site to run a "speed test". As a result, I discovered that instead of running at 10+ mbps, I was running at 3+ mbps. I disconnected the modem for a minute, then plugged it in. That fixed the problem. I'm back at 10+ mbps and in GW2 again.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...