Jump to content
  • Sign Up

Frequent crashes in WvW + SB Ranger animation stuttering


Recommended Posts

Hi, I regularly crash while in WvW, most of the time during large fights. I don't know where this is coming from, I'm not having any FPS issue even during those fights, the game just crashes followed by a white window saying "fatal error"... This doesn't happen in PvE even in big meta events. 

 

Another issue I have is with the short bow ranger skill 2 animation. For some reason, when an enemy uses this ability, my screen freezes for not even a second then comes back to normal. It also happens in Twilight Arbor, where enemies use the exact same skill animation. I have checked the "Effect LOD" under graphics settings to reduce visual pollution, but that doesn't work for enemy players. Maybe that is the reason I'm crashing in WvW, if an enemy player is using that skill in a big fight, the short stutter turns into a massive crash due to the amount of animations ? I honestly have no idea.

 

I run the game on a RTX 2070 super and an AMD Ryzen 3800xt with 16gb ram, so I highly doubt this is hardware related.

I've tried to run the game with and without d912pxy, same for Nvidia Game Filters but that did nothing. My drivers are up to date too.

 

I sincerely hope someone might know something about this, because I didn't find anything related to this issue on forums...

Link to post
Share on other sites

 

2 hours ago, Zyke.9687 said:

Hi, I regularly crash while in WvW, most of the time during large fights. I don't know where this is coming from, I'm not having any FPS issue even during those fights, the game just crashes followed by a white window saying "fatal error"... This doesn't happen in PvE even in big meta events. 

 

Another issue I have is with the short bow ranger skill 2 animation. For some reason, when an enemy uses this ability, my screen freezes for not even a second then comes back to normal. It also happens in Twilight Arbor, where enemies use the exact same skill animation. I have checked the "Effect LOD" under graphics settings to reduce visual pollution, but that doesn't work for enemy players. Maybe that is the reason I'm crashing in WvW, if an enemy player is using that skill in a big fight, the short stutter turns into a massive crash due to the amount of animations ? I honestly have no idea.

 

I run the game on a RTX 2070 super and an AMD Ryzen 3800xt with 16gb ram, so I highly doubt this is hardware related.

I've tried to run the game with and without d912pxy, same for Nvidia Game Filters but that did nothing. My drivers are up to date too.

 

I sincerely hope someone might know something about this, because I didn't find anything related to this issue on forums...

Well something like his happens for me too . Do you use an add-on ?

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Lord of the Fire.6870 said:

 

Well something like his happens for me too . Do you use an add-on ?

 

I've only ever used d912pxy, I was using it on my previous pc and I didn't have this issue at all. 

 

I guess I'll contact the support as stated above, hope they have an idea of what's going on ! 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Zyke.9687 said:

 

I've only ever used d912pxy, I was using it on my previous pc and I didn't have this issue at all. 

 

I guess I'll contact the support as stated above, hope they have an idea of what's going on ! 

Well with d912px I have since yesterday extreme problems before the patch everything worked. What I mean with this I needed to clear the shader cache manually but even this didn't solved the extreme fps drops when somebody use their skills and in WvW even my Auto loot stopped working because of the spikes in fps lose.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...